Na het voltooien van de graafwerkzaamheden ontvangt u van Spitters een brief aankondiging huisaansluiting (HAS). In deze brief wordt toegelicht wanneer Spitters de FTU komt afmonteren. Uw glasvezelverbinding is dan bijna klaar voor gebruik. Na het plaatsen van de NTU (modem) op de FTU kunt u zelf aan de slag. De NTU wordt door de provider aangesloten.

Hiervoor dient u wel eerst een abonnement af te nemen bij een van de providers. Dit kunt u al regelen voor de HAS. U wordt vervolgens door de provider benaderd om een afspraak te maken voor de installatie en activatie van het glasvezelabonnement. In de meeste gevallen is de glasvezelaansluiting (FTU) al eerder in de woning geïnstalleerd.

Van KempenGlas ontvangt u een factuur, 14 dagen nadat de glasvezelaansluiting geïnstalleerd is. Let op, het kan zijn dat u dan nog geen werkende verbinding heeft. De facturatie wordt verzorgd door Jos Gerrekens accountants. Mocht u vragen hebben over de factuur dan kunt u die stellen via het e-mailadres info@gerrekens.nl. Van de provider ontvangt u ook een factuur. Deze ontvangt u pas nadat de glasvezelaansluiting volledig in werking is.