Op het moment dat U trots de provider gaat bellen dat de glasvezel verbinding binnen ligt en dat je bij die provider (naar eigen keus zie http://kempenglas.nl/diensten/) je glasvezel wil laten activeren (in gebruik nemen) blijkt dat er nog wel enige tijd overheen kan gaan voor dit gerealiseerd is.

Er is zo ie zo een wettelijke bedenktijd van 14 dagen op het moment dat je een all in one pakket wil laten activeren. In die tijd kun je (kosteloos en zonder vragen) nog van je abonnement af. Daar wordt door de provider op gewacht voordat ze verder gaan met de aanvraag. Dan duurt het nog even voor er in hun planning tijd is om de monteur langs te laten komen (en dat is in alle gevallen nodig omdat er nog een kastje op de muuraansluiting geplaatst moet worden). En in sommige gevallen blijkt op de dag van de oplevering dat het toch nog ergens fout is gegaan en dat je dan soms nog een paar dagen moet wachten voor de fout hersteld is.

Daarom is het advies: Kies tijdig uw provider en zeg uw abonnement nog niet op voordat de glasvezel aansluiting helemaal in gebruik is genomen.