Het gaat goed met de aanleg van het glasvezelnetwerk van KempenGlas in het Kempische buitengebied! Maandag 13 februari is de 1.000e aansluiting gemaakt bij Landgoed Baest in Oirschot.

Ondanks de vorst verloopt het aansluiten voorspoedig en nagenoeg volgens planning. In Moergestel zijn alle aansluitingen al gereed. De leden daar spreken van een enorme verbetering: hoge internetsnelheid, helder beeld bij het televisiekijken en een kraakheldere telefoonlijn! Dat was in het buitengebied niet vanzelfsprekend, maar voor Moergestel inmiddels wel. Eind februari volgen Reusel, Hooge Mierde en een gedeelte van Bladel en Hapert. In de weken daarna volgt in fasen de rest van het buitengebied in de gemeenten Bladel, Oirschot en Reusel-De Mierden.

 Lekkere koffie

“Als de werkzaamheden zo voorspoedig blijven verlopen, zijn begin juni alle leden aangesloten. Van de werklui horen we dat ze dit een fijn gebied vinden om te werken. De mensen zijn vriendelijk, willen heel graag aangesloten worden en werken goed mee. Ook de lekkere koffie die ze regelmatig geschonken krijgen, wordt erg gewaardeerd. Wat dat betreft moet de planning dus haalbaar zijn,” lacht Ron Hoskens, penningmeester van Kempenglas.

Providers

Om werkelijk te genieten van de voordelen, kunnen de leden kiezen uit diverse providers. Voor particuliere diensten zijn dit er nu TriNed en Netrebel, Play van KPN en Knippr worden als televisieprovider ook als dienstenleverancier gezien. Ron Hoskens: “We merken dat steeds meer providers interesse krijgen om diensten te gaan leveren op ons glasvezelnetwerk. Ook zij krijgen in de gaten dat we een serieuze partij zijn met meer dan 2.200 leden. Dat is goed om te zien, en de keuze mbt. de diverse dienstenleveranciers wordt alsmaar groter de komende periode verwachten we.”

Informatieavonden providerkeuze

Om leden te ondersteunen bij het kiezen van een provider organiseert KempenGlas informatieavonden. Daar zijn de providers TriNed, Netrebel en Play van KPN aanwezig om vragen te beantwoorden van zowel particuliere als zakelijke leden. Uiteraard zijn er ook bestuursleden aanwezig van de glasvezelcoöperaties, dus alle ruimte om vragen te stellen. Leden hebben een uitnodiging ontvangen, maar ook mensen die overwegen alsnog lid te worden, zijn van harte welkom. Zie deze informatie.

Afgevaardigden van KempenGlas, Spitters, Aquestora en TriNed zijn aanwezig bij deze 1000ste aansluiting

Eigenaars van de Baest krijgen bloementje overhandigd ivm de 1000ste aansluiting.

Lekker gebak hoort erbij in de Kempen.