UPDATE 21 november:

KempenGlas is als tweede geëindigd en moest het Zweedse project Optic fiber to all houses on Gotland, Sweden voor laten gaan. Toch een mooie opsteker voor het project KempenGlas. Uit alles bleek dat we binnen Europa een uniek project met zijn allen hebben gerealiseerd. Uit handen van Europees commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Phil Hogan (Ierland), ontving voorzitter Jacco Kwaaitaal nog een prachtige plaquette voor het behaalde resultaat.

 

KempenGlas is genomineerd voor de European Broadband Awards. Van de 49 projecten zijn 15 projecten geselecteerd in 5 verschillende categorieën, drie per categorie. KempenGlas behoort tot één van de drie finalisten in de categorie “Innovative models of financing, business and investment” en is uitgenodigd om deel te nemen aan de Award Ceremony op 20 november 2017 in Brussel. In dat kader is ook een video gemaakt over het project wat je hieronder ziet.

Door E52, een journalistiek platform dat zich richt op duurzame innovatie en economie binnen de Brainport regio Eindhoven, werd onlangs een interview gepubliceerd met Jacco Kwaaitaal (voorzitter van de Coöperatie KempenGlas) over de nominatie.