Het project nadert zijn voltooiing. Helaas hebben we ook wat tegenslagen gehad waardoor er later kon worden aangevangen met de aanleg van de huisaansluitingen (HAS). Dit kwam omdat de vergunning, om onder het Wilhelmina kanaal door te boren, erg laat was afgegeven door Rijkswaterstaat. Pas begin mei had de aannemer de vergunning binnen. Hiervan werd ook direct gebruik gemaakt. Inmiddels liggen de buizen onder het kanaal en is het PoP-station Oirschot actief.

Vervolgens is het glas in de buizen geblazen en vanaf 15 mei is de aannemer begonnen met het realiseren van de huisaansluitingen. Dit vindt eerst plaats ten zuiden van het Wilhelminakanaal en vanaf juni ook aan de noordzijde. Na de HAS meldt de aannemer het adres gereed bij de provider die vervolgens het modem aanbrengt. Pas hierna is de aansluiting ook actief.

Mocht u nog geen provider hebben gekozen, doe dit dan snel. Het plaatsen van het modem vindt plaats op volgorde van aanmelding bij uw provider. Doordat verlaat is aangevangen met de HAS, zal er een piek ontstaan bij de providers. Zij zullen proberen wachttijden te voorkomen en de leden zo snel mogelijk aan te sluiten. Houd echter rekening met een wachttijd. Wij gaan er nog steeds vanuit dat u voor de zomervakantie voorzien bent van een werkende glasvezelaansluiting.