Waarom glasvezel

We maken steeds meer gebruik van internet voor werk, studie en privé. Snel en stabiel internet wordt daarom steeds belangrijker. Glasvezel maakt het mogelijk om supersnel internet bij u in huis te halen. We zetten de vijf belangrijkste voordelen van glasvezel hier graag voor u op een rij.

licht_uzazi

  1. Hoge up- en downloadsnelheid

Met glasvezel down- en upload u met dezelfde hoge snelheid. Bij veel alternatieven neemt de downloadsnelheid de laatste tijd toe, maar de uploadsnelheid blijft ver achter. KempenGlas biedt u een snelheid van minimaal 100 MBit per seconde. Extra handig voor bedrijven, wanneer u thuis werkt of grote bestanden wilt downloaden of verzenden zoals bij het maken van een digitaal fotoalbum.

  1. Stabiel en betrouwbaar netwerk

De enorme bandbreedte en de eigen verbinding tot in huis maken glasvezel de meest snelle en meest stabiele internetverbinding. Glasvezel is niet gevoelig voor storingen van buitenaf. De kwaliteit van het signaal is continu. Het aantal gelijktijdige gebruikers of de afstand tussen uw huis en de wijkcentrale heeft geen invloed op de kwaliteit van het signaal.

  1. Glasvezel is duurzaam

Glasvezel is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en verbruikt aanzienlijk minder energie voor het datatransport dan een koperen netwerk. Glasvezel is ook niet geleidend, dus niet gevoelig voor blikseminslag. Daarnaast heeft een glasvezelnetwerk een langere levensduur en minder onderhoud nodig dan een traditioneel koperen netwerk.

  1. Open glasvezelnetwerk

KempenGlas legt een open glasvezelnetwerk aan. Dit betekent dat u de keuze heeft uit meerdere dienstenaanbieders. Zo kan er een breed en gevarieerd aanbod ontstaan. Met op termijn wellicht zelfs een aanbod van lokale diensten.

  1. Bevordert zelfstandig wonen

Glasvezel maakt het voor meer mensen mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. Er bestaan al talloze toepassingen voor domotica en zorg-op-afstand, zoals observatie en bewaking van personen, beeldcommunicatie, sociale alarmering en videocare voor thuiszorg. De kwaliteit van deze diensten is vaak duidelijk beter als zij via glasvezel worden aangeboden. Sommige vormen van dienstverlening zijn zonder glasvezel zelfs heel moeilijk te realiseren.

Meer weten over glasvezel? Kijk of uw vraag bij onze veelgestelde vragen en antwoorden staat.