Met 38% van de uitgebrachte stemmen is KempenGlas de winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2015.
De aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking werd gisteravond door Wim van der Leegte uitgereikt tijdens het Ondernemerscafé in Den Herd.

Hoe zo’n omvangrijk project door enkel vrijwilligers uit vier verschillende samenwerkende coöperaties succesvol kan worden gedragen, vat initiatiefnemer Tommy Huijbregts in één woord samen: “Leefbaarheid. Dat is wat ons verbindt. Wij spannen ons in om de leefbaarheid van het buitengebied ook voor de toekomst te behouden. Voor de jeugd die snel en betrouwbaar internet nodig heeft om te kunnen studeren, maar ook voor de ouderen die glasvezel nodig hebben om met behulp van domotica langer thuis te kunnen blijven wonen.”

persoonlijkheidsrecht Uzazi

Onze volgende mijlpaal: slimste regio ter wereld

De Brabantse Kempen is uitgeroepen tot 1 van de 21 slimste regio’s van de wereld. Dat is de eerste stap in de competitie tot de slimste regio van de wereld. De nominatie is te danken aan de vele initiatieven in de Kempen om ook in dit rurale gebied een snelle internetverbinding tot stand te brengen en de internettoepassingen te verbreden.
Het Intelligent Community Forum (ICF) waardeert de inspanningen op dit gebied in elk geval met een nominatie bij de eerste 21. Op naar de volgende fase met een plek bij de eerste 7…!

Jacco Kwaaitaal, voorzitter van KempenGlas: “We zijn trots op de daadkracht en saamhorigheid die met het KempenGlas burgerinitiatief getoond wordt in de Kempen! Mooi dat dit bekroond wordt met de Brabantse Kempentrofee. Voldoende reden om de wimpels nog een week langer feestelijk te laten wapperen.”