Aanleg

Is het mogelijk de kosten te beperken door zelf te graven?

We hebben dit overwogen, maar zien er vanaf. De aanleg van een dergelijk kostbaar netwerk is specialistisch werk, waarbij goed rekening gehouden moet worden met reeds aanwezige kabels en netwerken. Bovendien zou de garantie een probleem zijn als we het netwerk zelf zouden aanleggen. Daarom is de aanleg uitbesteed aan Spitters.

0
Read More

Waar komt de glasvezelaansluiting in mijn woning?

Voordat er met de graafwerkzaamheden in uw buurt begonnen wordt, komt er iemand bij u langs om te ‘schouwen’. Samen met deze specialist bekijkt u de meest ideale locatie voor de glasvezelaansluiting in uw woning. Dat is voor veel woningen hetzelfde punt als waar ook nu de kabel voor de telefoon binnenkomt. Bij voorkeur in de meterkast waar ook al een vrij 230 Volt stopcontact zit om straks de glasvezelapparatuur bij u in huis in te kunnen steken.

0
Read More

Wordt mijn voortuin of oprit ook open gegraven?

Nee, in bijna alle gevallen blijft uw voortuin en oprit intact. In het buitengebied zal mogelijk wel deels gegraven moeten worden (van putje naar putje boren is wel mogelijk) De aannemer werkt met zogenaamde tuinboringen. Hierdoor wordt de glasvezel als het ware onder uw tuin door geschoten. Bij uw gevel wordt vervolgens de kabel in uw huis binnen gebracht en naar uw meterkast of een andere locatie geleid. Dat gebeurt altijd in overleg met u als bewoner.

0
Read More

Wordt er in de dorpskernen ook glasvezel aangelegd?

Alleen in de straten waar het netwerk toch doorheen moet om de buitengebieden zo doelmatig mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten met elkaar te kunnen verbinden. Bewoners van die straten kunnen lid worden van de coöperatie en worden daar persoonlijk van op de hoogte gesteld. Het is niet onze doelstelling de kernen te gaan verglazen en de concurrentie aan te gaan met bestaande netwerkleveranciers daar. Onze prioriteit ligt bij de buitengebieden, omdat die minder aantrekkelijk zijn voor commerciële partijen…

0
Read More